Purustatud ja kooritud röstimata kakaooad ehk kakaonibsid on maailma üks antioksüdandirikkamaid toite(antioksüdandid moodustavad 10% kakao kaalust), sisaldades rohkem kui 1200 aktiivset aineosa. Kõige rohkem leiab toorkakaost magneesiumi, lisaks veel märkimisväärselt rauda, kroomi, kaltsiumi, tsinki, väävlit ja vaske.
Toorkakao on ka hea kiudainete allikas, sisaldades palju E- ja C-vitamiini. Tuntud ka kui “jumalate toit” või “hea tuju toit”, sisaldab toorkakao ka kehas mõnutunnet tektavaid aineid nagu trüptofaani, 5-HTP-d, serotoniini, dopamiini, fenüületüülamiini ja anandamiidi.
Toorkakaonibse võib närida niisama, lisada putrudesse, jogurtisse, smuutidesse, magustoitudesse ning muidugi ühe tooršokolaadi koostisainena.
100 g toorkakaonibse sisaldab keskmiselt:
13 g valku
18,2 g süsivesikuid (1 g suhkrut)
50,3 g rasva, (küllastunud rasvu 34.2 g)
13,4 g kiudaineid
0,1 g naatriumi
604 kcal / 2499 kJ toiduenergiat
Sellel tootel Euroopa Liidu mahetoote sertifikaat EE-ÖKO-02
Päritolumaa: Peruu
Kaal: 1 kg