Karulaugu krõpsud

Karulaugu aeg hakkab varsti läbi saama selleks aastaks. See kodumaine supertoit sobib hästi salatitesse, hummmuse tegemiseks, pestoks või lihtsalt smuutisse.

Meie viimane katsetus on karulaugu krõpsud, inspireerituna erinevatest vetika krõpsudest. Hea snäkk, mis esimesel tegemisel sai enne saunaõhtut otsa.

  • 2-3 suurt peotäit karulaugu lehti
  • 1 dl oliiviõli
  • veerand sidruni mahl
  • 1 tl sojakastet
  • 1 spl maitsepärmi
  • näpuotsaga soola ja pipart

 1

Sega kõik komponendid (v.a karulaugu lehed) kastmeks ja seejärel lisa karulaugu lehed ja sega neid kausis niikaua, kuni kõik lehed on ilusasti mõlemalt poolt kaetud. Kui kastet jääb üle, pane lehti julgelt juurde. Võid ka mõneks ajaks selle kõik seisma jätta, et kaste paremini lehtedesse imenduks. Maitsestamisel pea meeles, et peale kuivatamist muutub maitse tugevamaks, kui see vedelal kastmel on.

karulaugu krõpsud

Kui kasutada varajast karulauku, mis on väga tugeva maitsega, siis võib soola ja pipra jätta lisamata või panna ainult natukene.

 2

Kui soovid teha toorkrõpsud(kuni +46°C), siis arvesta 8+ tunniga. Kõrgemal temperatuuril tehes hoia kindlasti silma peal, sest tulemus võib võtta kiirelt väga tumeda värvi. Juhul, kui lased lehtedel kastmes pikemalt seista jäävad krõpsud õrnalt õlised, kuigi on igati krõpsuvad.

Head isu!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga