Ahjus röstitud peedi hummus

röstitud peedi hummus
Viimati tegin hummust ahjus küpsetatud porganditega ja sealt tuli kiirelt mõte porgandi asemel kasutada mingi aeg ka peeti.

Peale paari katsetust olen jõudnud maitsemeeli rõõmustava tulemuseni, mis on toitev ja kindlasti ka tervislik.

Peet sisaldab märkimisväärselt mineraalaineid – kaaliumi, magneesiumi, fosforit, koobaltit, joodi ja rauda. Lisaks B1-, B2-, P-, PP- ja C-vitamiini. Peedis leiduvad flavonoidid on tugevad antioksüdandid, mis kaitsevad keharakke. Kikerherned sisaldavad palju kiudaineid, proteiini, rauda, magneesiumi, kaltsiumi, foolhapet, tsinki, kaaliumi, vaske ja B-rühma vitamiine.

Koostisosad:

[green]

  • 400 g puhastatud ja tükeldatud peeti
  • 250 g keedetud ja kurnatud kikerherneid
  • 2 spl tahhiinit (seesamiseemnepastat)
  • 2 keskmist küüslauguküünt
  • 1 spl sidrunimahla
  • soola ja pipart maitse järgi
  • 2 spl oliiviõli
  • natukene vett

[/green]

Valmistamine

 1

Küpseta peet ahjus 200 kraadi juures 30-45 minutit (kui oled suured tükid jätnud võtab kauem aega). Samal ajal keeda üleöö leotatud kikerherned (umbes 125 grammi kuivatatud kikerherneid annab tulemuseks 300 grammi keedetud kikerherneid).

 2

Aseta kõik koostisained blenderisse või köögikombaini, vajadusel lisa tunde järgi vett, kui hummus tundub liiga paks.

Head isu!

röstitud peedi hummus 2

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga